Jadłospis
Jadłospis od 18 do 22 marca
Poniedziałek
Śniadanie |
I: |
Tosty z żółtym serem, kakao 1, 3, 7. |
II: |
Taca sezonowych owoców i warzyw. |
|
Obiad
|
I: |
Zupa krupnik z kaszą pęczak, pieczywo razowe. |
II: |
Łazanki z kapustą i mięsem, woda z cytrynką. 1, 3, 7 |
|
Deser: |
Kasza manna z musem owocowym, |
|
|
kanapeczki, owoce sezonowe. 1, 3, 7 |
Wtorek
Śniadanie |
I: |
Kasza jaglana na mleku, chlebek wiejski, pasta z makreli w pomidorach, rzodkiewka 1, 3, 7. |
II: |
Taca owoców i warzyw. |
|
Obiad
|
I: |
Zupa koperkowa z zacierką, pieczywo razowe. 1, 7, 9 |
II: |
Gulasz po węgiersku, kopytka, ogórek kiszony, woda z cytrynką 1, 3, 7 |
|
Deser: |
Deser waniliowo - cytrynowy, |
|
|
kanapeczki, owoce sezonowe. 1, 3, 7 |
Środa
Śniadanie
|
I: |
Kanapeczki z pastą z szynki i jaj, pomidor, sałata |
II: |
Taca sezonowych owoców i warzyw. |
|
Obiad
|
I: |
Zupa szczawiowa, chlebek ze słonecznikiem 1, 7, 9 |
II: |
Kotleciki francuskie, ziemniaki, marchew z groszkiem, woda z cytrynką, 1, 3, 7 |
|
Deser: |
Kisiel truskawkowy, wafle ryżowe, |
|
|
kanapeczki, owoce sezonowe. 1, 3, 7 |
Czwartek
Śniadanie
|
I: |
Serdelki na gorąco, chlebek na maślance, sałatą, ogórek, kawa zbożowa na mleku 1, 3, 7 |
II: |
Taca sezonowych owoców i warzyw. |
|
Obiad |
I: |
Zupa z soczewicy, pieczywo wiejskie 1, 7, 9 |
II: |
Ryż z jabłkiem i śmietaną, woda z cytrynką. 1, 3, 7 |
|
Deser: |
Przedszkolne wypieki: babka pomarańczowa, |
|
|
kanapeczki, owoce sezonowe. 1, 3, 7 |
Piątek
Śniadanie
|
I: |
Bułeczki z miodem i twarożkiem 1, 3, 7 |
II: |
Taca sezonowych owoców i warzyw. |
|
Obiad |
I: |
Zupa wiosenna z natką z pietruszki, pieczywo wielozbożowe 1, 7, 9 |
II: |
Miruna w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, woda z cytrynką. 1, 3, 4, 7 |
|
Deser: |
Przedszkolne wypieki: sernik wiedeński, |
|
|
kanapeczki, owoce sezonowe. 1, 3, 7 |