Jadłospis
Jadłospis od 25 do 29 stycznia
Poniedziałek
Śniadanie |
I: |
Tosty z żółtym serem, papryka, kakao. 1, 7 |
II: |
Taca sezonowych owoców i warzyw. |
|
Obiad
|
I: |
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, pieczywo razowe , 1, 7, 9 |
II: |
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym, woda z cytrynką. 1, 3, 7 |
|
Deser: |
Przedszkolne wypieki: mufinki czekoladowe, owoce sezonowe. 7 |
|
Podwieczorek: |
Kanapeczki, herbatka z owoców leśnych. 1, 7 |
Wtorek
Śniadanie |
I: |
Bułeczki z miodem, mleko 1, 7 |
II: |
Taca sezonowych owoców i warzyw. |
|
Obiad |
I: |
Zupa krupnik, pieczywo wielozbożowe. 1, 7, 9 |
II: |
Pieczeń rzymska z jajkiem, ziemniaki, surówka z selera i jabłka, woda z cytrynką. 1, 3, 7, 9 |
|
Deser: |
Kasza manna z musem malinowym, owoce sezonowe. 7 |
|
Podwieczorek: |
Kanapeczki, herbatka ziołowa. 1, 7 |
Środa
Śniadanie
|
I: |
Serdelki drobiowe, chlebek polski, ogórek świeży, sałata, kakao, 1, 7 |
II: |
Taca sezonowych owoców i warzyw. |
|
Obiad |
I: |
Zupa barszcz biały, pieczywo orkiszowe. 1, 7, 9 |
II: |
Pierogi ruskie ze śmietaną, woda z cytrynką. 1, 7 |
|
Deser: |
Kisiel wiśniowy, pałeczki kukurydziane |
|
Podwieczorek: |
Kanapeczki, herbatka zielona słodzona miodem, woda z cytrynką 1,7 |
Czwartek
Śniadanie
|
I: |
Chlebek na maślance, pasta z jajek, pomidor, kakao, 1, 7 |
II: |
Taca sezonowych owoców i warzyw. |
|
Obiad |
I: |
Zupa brokułowa, pieczywo Wasa. 1, 7, 9 |
II: |
Gulasz wołowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, woda z cytrynką. 1, 7 |
|
Deser: |
Przedszkolne wypieki: rogaliki drożdżowe z sezamem, 1, 3, 7 |
|
Podwieczorek: |
Kanapeczki, herbatka czarna z miodem naturalnym, 1,7 |
Piątek
Śniadanie
|
I: |
Chlebek wieloziarnisty, serek Grani, rzodkiewka, mleko. 1, 7 |
II: |
Taca sezonowych owoców i warzyw. |
|
Obiad |
I: |
Zupa pomidorowa, pieczywo razowe. 1,3,7,9 |
II: |
Miruna w cieście naleśnikowym, ziemniaczki, surówka z kapusty czerwonej, woda z cytrynką. 1,3,7 |
|
Deser: |
Galaretka cytrynowa, owoce sezonowe. 1,3 |
|
Podwieczorek: |
Kanapeczki, herbatka owocowa. 1, 7 |